إعـــــــلان

تقليص
لا يوجد إعلان حتى الآن.

كيفية عمل الهمبرجر في المنزل

تقليص
X
 
  • تصفية - فلترة
  • الوقت
  • عرض
إلغاء تحديد الكل
مشاركات جديدة

  • كيفية عمل الهمبرجر في المنزل

    اعملي دلوقتي البرجر في البيت بكل سهولة وبساطة وبدون تكاليف عالية والاهم من كده انه هايكون مضمون جدا لانك هاتكوني عامله في البيت وطبعا هاتكوني شاريه اللحمة ومتاكده انها سليمة .
    وكلنا عارفين ان كل الهمبرجر الجاهز بيكون نسبة اللحمة فيه بسيطة جدا وبيكون فيه فول صويا بنسبة عاليه .
    لكن دلوقتي تقدري بكل سهولة تعملي الهمبرجر الصحي في البيت لكي تسعدي اولادك
    ” جربي طريقة عمل الهمبرجر في البيت ومش هاتندمي”
    مقادير الهمبرجر :
    -نصف كيلو لحمة مفرومة .
    -كوب بقسماط .
    -بصلة متوسطة الحجم .
    -2 ملعقة كبيرة دقيق .
    -1 بيضة .
    -ملح حسب الرغبة .
    -نصف ملعقة صغيرة زنجبيل .
    -نصف ملعقة صغيرة بهارات لحمة .
    -نصف ملعقة صغيرة فلفل اسود .
    طريقة عمل الهمبرجر :
    -ناتي باناء كبير ونضع فيه اللحمة المفرومة ثم ناتي بالبصل ونقشره ونفرمه ونضعه في مصفاه ونقوم بالضغط عليه حتي نتخلص من جميع مياه البصل ثم نضع البصل المصفي من المياه علي اللحمة المفرومة ونقلب جيدا .
    -ناتي باناء اخر ونضع فيه الدقيق ثم نضع البقسماط ويقلب الخليط جيدا .
    -ناتي بالدقيق والبقسماط ونضعهم فوق اللحمة والبصل ثم نضع البيضة ونعجن الخليط جيدا ثم نضع الملح وطبعا ده هايكون علي حسب الرغبة ونضع الفلفل والزنجبيل والبهارات وبعد كده نعجن الخليط جيدا حتى يتجانس الخليط جيدا .
    -وبعد كده نضع اللحمة في كيس ونضعها في الثلاجة لمدة لا تقل عن 3 ساعات بس نضعها في الثلاجة وليس الفريزر وطبعا دي حاجة مهمة اوي .
    -بعد الثلاث ساعات نخرج اللحمة من الثلاجة ونشكلها علي هيئة كور متوسطة الحجم او علي حسب الرغبة او علي حسب العيش الكيزر الي هاتحطيها فيه وبعد كده ناخذ كل كوره ونضغط عليها قليلا .
    -ناتي بطاسة ويفضل ان تكون تيفال ونضع فيها القليل من الزيت يعني هاتكون زي المدهونة ونضعها علي نار متوسطة ثم نضع اللحمة ونتركها علي كل جنب لمدة 30 ثانية
    -ثم يؤكل علي حسب الرغبة ويقدم .
    ” وبالف هنا “
    المصدر : موقع أم حسن



يعمل...
X