تجربة إفطار مميزة بلمسات من التراث العُماني وتجربة أشهى المأكولات
من المطابخ المحلية المعروفة في مناطق الباطنة، والداخلية، والشرقية
افتتح موفنبيك أحد العلامات التجارية الفاخرة المعروفة بضيافته السويسرية في عالم الفنادق والمنتجعات، فندق وشقق موفنبيك غلا ومسقط مؤخراً وهو من فئة الخمس نجوم، والذي يتميز بتصميمه المعاصر والمستوحى من سحر التراث والثقافة العمانية.
بتسميته المستوحاة من اسم “عُمان” التاريخي، يستقبلكم مطعم “آمون” في فندق وشقق موفنبيك غلا ومسقط لتجربة خالدة في عالم الطهي والمأكولات الشهية المعروفة في التراث والمطبخ العُماني الأصيل. يتميز مطعم “آمون” بتصميم ولمسات ثرية تمزج بين الفنون العربية في صناعة الفخار، والبلاط البرتغالي، يتخللها مزيج من الألوان المأخوذة من التراث الزنجباري.
ولتقديم تجربة استثنائية لزواره، يقدم “آمون” خلال شهر رمضان قائمة طعام رائعة من مختلف الأصناف والأطباق من المطبخ العماني المعروفة في مناطق ومحافظات الباطنة، والداخلية، والشرقية. وتتضمن القائمة تشكيلة شهية من المقبلات والأطباق الرئيسية العمانية مثل؛ مندي الدجاج المزيٌن بالبصل المقلي والمكسرات، وهريس اللحم، وصالونة اللحم، والشيش طاووق المشوي مع صلصة الثوم، ومضروبة الدجاج، وقلاية اللحم، وقوزي اللحم، وجريش الروبيان بمذاقه الرائع.
ولمحبي الحلويات، ستجدون لدى “آمون” أصناف لذيذة من أشهى الحلويات الرمضانية مثل؛ المهلبية، وأم علي، واللقيمات، والعصيدة.
وعبًر إرهان ديمير – كبير الطهاة عن سعادته في هذه الأوقات الروحانية قائلاً: “من سواحلها البحرية وحتى مناطقها الداخلية، مروراً بجبالها الرائعة ووديانها الساحرة، نقدم لزوارنا نكهات تناسب كل ذائقة من ربوع أرض عُمان.”
وأضاف أيضاً: “خلال عطلة نهاية الأسبوع من أسابيع الشهر الفضيل، سيستضيف “آمون” نخبة من الفنانين العمانيين لإحياء الأمسيات الرمضانية لإضفاء لحظات ودية وممتعة لزوارنا.”
أما بالنسبة لأسعار الحجز والإفطار، يقدم “آمون” أسعاراً معقولة ومناسبة جداً بقيمة 16.500 ريال عماني شامل الضريبة للشخص الواحد ولجميع الحجوزات التي يتم تأكيدها قبل تاريخ 20 مارس 2024.
وقال إرهان أيضاً: “ننصح زوارنا الراغبين بعمل حجوزات للتجمعات الكبيرة ودعوات الضيوف الخاصة بتجربة قاعة الفلج التي تبلغ مساحتها 630 متر مربع. وسيقوم فريق الفعاليات المختص بمشاركتكم للاختيار من قائمة طعام رائعة تحتوي على أصناف وخيارات متعددة من الأطباق العربية والعالمية. وتتميز القاعة أيضاً بمدخل خاص ومفصل لمرتاديها وخدمات فريدة تتعرفون عليها من قبل فريقنا المختص.”
التمر أو البلح، يمثلان الغذاء الأساسي والأول عند بدء وجبة الإفطار للصائم. وتتميز التمور العمانية بأنها من أجود أنواع التمور في المنطقة ويتم زراعتها محلياً. وتعتمد أشجار النخيل في الري على الأفلاج، وهي وسيلة استخدمها القدماء في ري مزارعهم. والجدير بالذكر أن هذه الأفلاج العمانية تم إضافتها ضمن قائمة اليونسكو في عام 2006 تحت مسمى “نظام الري بالأفلاج العمانية”ز
في فندق وشقق موفنبيك غلا ومسقط ندعو ونرحب بالجميع من سياح وزوار للسلطنة، والمقيمين فيها، لزيارتنا خلال شهر رمضان المبارك، والاستمتاع بأجواء تسودها الألفة وكرم الضيافة العمانية والأصالة السويسرية.”
النهاية
لحجز أمسية رمضانية خالدة وتجربة إفطار مميزة: اتصلوا على 22719999
Ramadan specials at Mövenpick Hotel and Apartments Ghala Muscat
Iftar themed on traditions and culinary specialties of Al Batinah, Al Dhakliya and Al Sharqiyah regions.
Mövenpick Hotels & Resorts had recently made its Oman debut with the launch of the Mövenpick Hotel and Apartments Ghala Muscat, a contemporary and stylish five-star property that introduced the brand’s renowned accent on Swiss hospitality to the Sultanate.
Amoun is the signature dining destination at Mövenpick Hotel & Apartments Ghala Muscat; with the restaurant’s name itself derived from the word, Oman. A little haven representing the Omani historic and culinary richness, Amoun’s friendly and informal ambiance is punctuated by little surprises – from Arabian pottery to Portuguese tiles and a vibrant Zanzibari color palette. Amoun in the future will display a range of specially curated cookbooks and Omani products, like honey, dates, and handmade baskets, which patrons can simply pick up and add to their dine-in bill.
This Ramadan, Amoun is recreating an Iftar themed on, and inspired by, the traditions of Al Batinah, Al Dhakliya and Al Sharqiyah regions. The extravagant spread will also include international dishes for added variety.
One of the attributes being represented from the region is the tradition of breaking the fast with deliciously nutritious dates that are locally sourced from plantations that are watered by the famed Omani Al Falaj system, listed on the UNESCO World Heritage List in 2006 under the name “Aflaj Irrigation System of Oman” which channel mineral-rich water from natural aquifers and mountain springs.
After breaking the fast, guests can indulge in customary appetisers and salads followed by timeless Omani classics like Chicken Mandi rice with fried onions and nuts, Lamb harees, Beef saloona, Shish taouk with garlic sauce, Chicken madrouba, Lamb qalya, Lamb Ouzi and succulent Prawns jareesh.
Special items on the menu also include a fare of international dishes all topped-off with a mouthwatering selection of authentic desserts, like Mouhalabiah, Umm Ali, Luqman, and Aleasida.
“From the Omani coast to the interiors; from the mountains to the valleys, we have a full range of tastes to suit every palate,” said Erhan Demmir, Executive Chef. “Also, to complement the richness of the traditions and flavours of the menu, for Iftar at Amoun on the weekends, we will host cultural entertainers and local artisans.”
Iftar at Amoun will open with a special all-inclusive pricing of RO 16.500 net for confirmed bookings before the 20th of March.
” For larger gatherings of private guests for Iftar, we recommend the exceptional 630 sqm free space of Al Falaj Ballroom with a delicious international and traditional Arabic spread to choose from. The ballroom comes with a separate entrance and outstanding service provided by our dedicated events team,” Erhan explained.
All-in-all, Iftar at Mövenpick Hotel and Apartments Ghala Muscat will offer both international travelers and local residents a truly memorable blend of Swiss hospitality and Omani charm this Ramadan.
- The End –
We look forward to making the holy month of Ramadan special for you and your guests.
To reserve an unforgettable Iftar experience, call 2271 9999