طريقة عمل جلاش باللحمة المفرومةجلاش باللحمة المفرومة اكلة من اجمل الاكلات المحببة للكباروالصغار وطريقة عمل جلاش باللحمة المفرومة سهلة وبسيطة.
مقادير جلاش باللحمة المفرومة
نصف كيلو جلاش
نصف كيلو لحم مفروم
2 بصلة مفرومة
ملح وفلفل
ورق لورا
2كوب لبن
زبدة
بيضة
طريقة تحضير جلاش باللحمة المفرومة
- في وعاء علي النار نضع الزبدة حوالي ملعقتين ثم نضيف البصل المفروم مع التقليب حتي يذبل.
- نضيف اللحم المفروم مع التقليب.
- نضيف الملح والفلفل وورق اللورا ونترك العصاج يستوي.
- نحضر الصينية ونضع بها القليل من الزبدة.
- نذيب ملعقة زبدة في كوب لبن.
- نبدا في رص طبقات الجلاش ونضع بعد كل طبقة كميات بسيطة من كوب اللبن المضاف اليه الزبدة.
- ونكرر ذلك مع كل طبقة من طبقات الجلاش حتي نصل لنصف كمية الجلاش.
- نضيف العصاج علي الجلاش ونفرده.
- نبدا برص باقي طبقات الجلاش مع اضافة اللبن بالزبد علي كل طبقة.
- ندخل الصينية الفرن ومع بداية احمرار الرقاق نضيف كوب اللبن الاخر وبه بيضة مخفوقة علي وجه الصينية.
- يقدم جلاش باللحمة المفرومة ساخنا.