إعـــــــلان

تقليص
لا يوجد إعلان حتى الآن.

الكبدة الأسكندرانى

تقليص
X
 
  • تصفية - فلترة
  • الوقت
  • عرض
إلغاء تحديد الكل
مشاركات جديدة

  • الكبدة الأسكندرانى

    الكبدة الأسكندرانى







    المقادير:


    كيلو كبدة مقطعة شرائح رفيعة
    ثوم
    البهارات:
    شطه ( فلفل حر )
    كمون
    كزبره ناشفة
    فلفل حامي او فلفل رومي (بارد )
    3 ملعقة كبيرة خل
    عصير ليمونة




    الطريقة:
    تبلي الكبدة بالثوم و البهارات و الخل و الملح ,
    و دعيها مدة يوم كامل في التتبيلة .


    نضع زيت على النار حتى يسخن ثم نسقط فيه الكبدة
    ونقلب و ستظهر فورا الرائحة الطيبة .


    نخفض الحرارة بعد أن يتغير لون الكبدة
    و نضيف حلقات الفلفل الأخضر ليكمل نضجه مع الكبدة
    و نغطيها و نتركها ربع ساعة و لا داعي لإضافة الماء .



    بعد ذلك نرفع الغطاء و نقلب جيدا حتى تتشرب مائها و تتحمر فى زيتها .
    توضع فى طبق التقديم وترش بعصير الليمون

    (الليمون ضرورى للمذاق المميز للكبدة الإسكندرانى ) .



    قدميها ساخنة مع الخبز و سلطة الطحينة
    و السلطة الخضراء والبطاطس المحمرة .



    يمكن اضافة حبة بصل وسط جوانح و حبتان طماطم مقشرة
    و مقطعة شرائح لتقلية الكبدة و الفلفل .

    بعد نقع الكبدة المقطعة مكعبات بخليط التتبيلة ,
    ممكن غمسها فى الدقيق ثم البيض ثم البقسماط و قليها بالزيت
    الغزير و تقديمها كنوع ثاني اسمه " الكبدة البانيه ".

  • #2
    يسلموو كتير حلوه الاكله
    يشرفني زيارتكم لمنتديات مسقط ستي

    http://www..net/vb/index.php

    تعليق


    • #3
      تسلمي ع الأكلة

      محب الكبد

      تعليق

      يعمل...
      X