اعملي احلي كفتة سمك بسهولة وبساطة في منزلك وغيري في الاصناف وطريقة عمل الاكلات حتي تحصلي علي حب زوجك واولادك .
كفتة السمك تباع في المحلات وتاكل في المطاعم ولكن تكون غالية جدا , فانتي دلوقتي تقدري تعملي كفتة السمك في البيت وبتكاليف اقل وكمان هاتكون مضمونة لانك طبعا عاملاها في البيت .
المقادير كفتة السمك :
– نصف كيلو سمك مخلي .
– 3 حبة بطاطس .
– نصف لتر ماء .
– 4 بيضات .
– 3 اكواب بقسماط مطحون .
– بصلة متوسطة الحجم .
– 4 فص ثوم مفروم .
– نصف كوب كزبرة خضرة مفرومة .
– 2 ملعقة صغيرة كمون .
– ملح حسب الرغبة .
– شطة حسب الرغبة .
– نصف ملعقة صغيرة فلفل اسمر .
– 2 لتر ماء .
– زيت للقلي .
– ملعقة كبيرة عصير ليمون .
طريقة التحضير كفتة السمك :
– في اناء توضع المياه وتوضع علي النار مع القليل من الملح وعندما تغلي المياه نقوم بوضع السمك المخلي في المياه ولكن لمدة 10 دقائق فقط او اقل وعندما تنتهي المدة يرفع من علي النار وينشل من المياه ويصفي .
– تقشر البطاطس وتقطع مكعبات وتوضع في مياة علي النار مع القليل من الملح حتي تستوي .
– تفرم البصلة وتوضع في اناء كبير ثم يوضع عليها الكزبرة الخضرة المفرومة ويوضع الثوم المفروم والبطاطس المسلوقة والملح والفلفل والكمون وعصير الليمون والشطة ويهرسوا جيدا ثم نضيف السمك ونهرس قليلا يعني لازم يكون في قطع سليمة من السمك في الخلطة ويقلبوا جيدا ويشكلو علي هيئة كور او صواب او دوائر وتغمس في البيض ثم البقسماط المطحون وتوضع علي اناء مسطح ثم توضع في الفريزر لمدة 15 دقيقة ثم يسخن زيت غزير للقلي وتوضع الكفتة لكي تتحمر ونحصل علي اللون الذهبي ولكن يجب ان تكون النار متوسطة وليست عالية ثم تخرج علي مناديل وبعد ذلك ترص علي طبق مسطح بشكل مرتب مع التزين بالقليل من الخضرة وشرائح الليمون .
” وبالهنا والشفا “
المصدر : موقع أم حسن
كفتة السمك تباع في المحلات وتاكل في المطاعم ولكن تكون غالية جدا , فانتي دلوقتي تقدري تعملي كفتة السمك في البيت وبتكاليف اقل وكمان هاتكون مضمونة لانك طبعا عاملاها في البيت .
المقادير كفتة السمك :
– نصف كيلو سمك مخلي .
– 3 حبة بطاطس .
– نصف لتر ماء .
– 4 بيضات .
– 3 اكواب بقسماط مطحون .
– بصلة متوسطة الحجم .
– 4 فص ثوم مفروم .
– نصف كوب كزبرة خضرة مفرومة .
– 2 ملعقة صغيرة كمون .
– ملح حسب الرغبة .
– شطة حسب الرغبة .
– نصف ملعقة صغيرة فلفل اسمر .
– 2 لتر ماء .
– زيت للقلي .
– ملعقة كبيرة عصير ليمون .
طريقة التحضير كفتة السمك :
– في اناء توضع المياه وتوضع علي النار مع القليل من الملح وعندما تغلي المياه نقوم بوضع السمك المخلي في المياه ولكن لمدة 10 دقائق فقط او اقل وعندما تنتهي المدة يرفع من علي النار وينشل من المياه ويصفي .
– تقشر البطاطس وتقطع مكعبات وتوضع في مياة علي النار مع القليل من الملح حتي تستوي .
– تفرم البصلة وتوضع في اناء كبير ثم يوضع عليها الكزبرة الخضرة المفرومة ويوضع الثوم المفروم والبطاطس المسلوقة والملح والفلفل والكمون وعصير الليمون والشطة ويهرسوا جيدا ثم نضيف السمك ونهرس قليلا يعني لازم يكون في قطع سليمة من السمك في الخلطة ويقلبوا جيدا ويشكلو علي هيئة كور او صواب او دوائر وتغمس في البيض ثم البقسماط المطحون وتوضع علي اناء مسطح ثم توضع في الفريزر لمدة 15 دقيقة ثم يسخن زيت غزير للقلي وتوضع الكفتة لكي تتحمر ونحصل علي اللون الذهبي ولكن يجب ان تكون النار متوسطة وليست عالية ثم تخرج علي مناديل وبعد ذلك ترص علي طبق مسطح بشكل مرتب مع التزين بالقليل من الخضرة وشرائح الليمون .
” وبالهنا والشفا “
المصدر : موقع أم حسن
تعليق